







Aineet ovat vesi, jauhot, ripaus suolaa ja hyvä jauhopeukalo.
Hae pottuja kellarista, mutta varo pimeässä hiirenloukkuja.
Viskaa ukollesi villasukat uunilta ja komenna ulos halkoja hakkaamaan.
Keitä potut pehmeiksi.
Keittoaikana voit kipaista puolukkatiinusta survosta motillisen.
Survo lämpimät potut ja sekoita niihin ruisjauhoja.
Ripistele jauhoja seoksen päälle, peitä astiat liinalla ja jätä lämpimään paikkaan toviksi imeltymään.
Muista hämmentää silloin tällöin. Sekoita pottuimellykseen puolukkasurvosta tukeva annos, mausta sokerilla ja suolalla ja anna seoksen vielä muhia puolisen tuntia.
Aloita rönttösten kuorien leipominen. Malli on oikeaoppisesti pyöreä, mutta sopiva taiteellinen vapaus on sallittua.
Lotkauta kuorelle rönttösröppöä ja rypytä reunat. Paista rönttöset 275 asteessa. Kopostele jotta ovat varmasti kypsiä, voitele voilla ja jätä hiukan jäähtymään.
Istahda vaikka kiikkutuoliin ja nautiskele voinokareella höystetty rönttönen kahvin kera.
Jos sinulla ei ole jauhopeukaloa eikä tottelevaista ukkoa, niin osta hyvä ihminen aitoja Kainuun rönttösiä Kaesalta.

